22 februari 2024

De Struners houden een open dag

0
Na de zomervakantie starten de reguliere opkomsten van scouting De Struners weer op zaterdag 30 augustus. Voor nieuwe leden en andere geïnteresseerden is er de mogelijkheid te komen kijken tijdens onze open dag op 6 september. 
Tijdens deze dag zullen er verschillende leden van de ene naar de andere speltak “over vliegen”. Dit omdat ze qua leeftijd en/of ervaring toe zijn aan een andere speltak. De dag begint om 12.30 uur en duurt tot ± 16.30 uur. U krijgt een ‘kijkje in de keuken van De Struners’ en kunt hierbij ervaren wat scouting ongeveer in houdt. Ook als u geïnteresseerd bent in het eventueel leiding geven bent u van harte uitgenodigd om deze dag mee te maken.
U bent welkom bij het gebouwtje van ijs – en tennisvereniging, bij het haventerrein van Stedum. Momenteel wordt daar ook druk gewerkt aan een gezamenlijk onderkomen van meerdere verenigingen: het Moarstee.
Kamperen is o.a. een belangrijk onderdeel van scouting. Dit jaar hebben De Struners hun zomerkamp voor het eerst in het buitenland doorgebracht.  Van 12 tot en met 18 juli hebben in totaal 28 leden hun kampement opgeslagen langs de rivier de Hase bij Haselünne in Duitsland. Een prachtig gebied dat volop voldoet aan de eisen die de activiteiten van scouting met zich mee brengt: hiken, hout sprokkelen, kampvuur maken, kamperen, primitief koken, hutten bouwen (en er zelf ook in slapen!) of vlotten bouwen en er dan ook echt mee varen. Mede dankzij het prachtige weer is het een zeer geslaagd kamp geworden en zal de organisatie proberen dit terrein op tijd vast te leggen voor een volgend zomerkamp.

www.stedum.com,

Geef een reactie