29 mei 2024

‘De Vief oet Grunnen’ naar Zwarte Cross in Lichtenvoorde

0

De Vief zijn vrijdagmorgen vertrokken naar de Zwarte Cross 2010 in Lichtenvoorde met een omgebouwde zelfrijdende voermengwagen. Zij zorgen voor een primeur: als eerste deelnemer in de geschiedenis van de Zwarte Cross, zetten zij een live band op de rijdende voermengwagen. Klaai rockband Hail Gewoon uit Loppersum is uitgenodigd hieraan mee te werken.

Eerder deze week oefenden de ‘Vief’ – Bas Pier uit Stedum, Kees Hoeksema en Robbie Jensema, beiden uit Garrelsweer – al met hun bijzonder voertuig inclusief vier van de vijf bandleden van Hail Gewoon. Stedumer Pier prepareerde op zijn terrein een bult om te kunnen oefenen. Onder grote belangstelling reed de voermengwagen uit de schuur, met de band aan boord. Al spelend werd ‘de bult genomen’ en het ging!
Vrijdagmorgen vertrokken de ‘Vief’ (knipoog naar de vijf pijpen van de Hunzecentrale in Groningen), de band Hail Gewoon en de crew richting Lichtenvoorde. Zwarte Cross is goed voor een weekeinde vol muziek, stunts, theater en de cross zelf met een parcours vol bulten, gaten en water, waarover motoren en bijzondere wagens rijden met daarop stoere mannen en sexy dames.

Klik hier voor een filmpje

Dagblad van het noorden

Geef een reactie