22 april 2024

De Voedselbank Eemsdelta, uw hulp is broodnodig!

Inzameling producten
Elk jaar in december houden we een grote inzamelingsactie bij een aantal supermarkten in Eemsdelta. Maar helaas, ook dit jaar willen/kunnen we -vanwege de coronamaatregelen- géén vrijwilligers inzetten voor de inzameling van producten. In plaats daarvan plaatsen we zogenaamde roll-up banners in de supermarkten. Op deze banner staat naast het bankrekeningnummer ook een QR-code waarbij je eenvoudig kunt doneren. De meeste supermarkten werken hieraan mee. Natuurlijk mag je ook zelf, of samen met anderen een inzamelingsactie voor producten starten.
Graag zelfs!
We brengen bananendozen bij je aan huis en halen de dozen op afroep weer op.
Voor het brengen/ophalen van dozen: logistiek@voedselbankeemsdelta.nl
Voor info over acties en actiematerialen: relatiebeheer@voedselbankeemsdelta.nl

Welke producten zijn er zoal nodig
Er is behoefte aan vooral lang houdbare producten, zoals zuivelproducten, pasta’s en rijst met bijpassende sauzen en kruiden, soep, groenten in blik of pot, broodbeleg, was- en schoonmaakmiddelen en persoonlijke verzorgingsartikelen.
Inzameling Douwe Egberts-waardepunten
Al enige jaren wordt in samenwerking met de Lionsclub Appingedam Delfzijl de inzamelingsactie voor DE-waardepunten gehouden. Voor ongeveer 500 DE-waardepunten ontvangen we gratis een pak koffie. Vorig jaar (2020) ontvingen we maar liefst 1.660 pakken koffie.
Dit jaar hebben we al een flink aantal waardepunten ontvangen van particulieren, verenigingen, stichtingen en kerken.
Ook dit jaar zijn we weer gestart met de promotie van deze inzamelingsactie.
Je kunt de DE-waardepunten opsturen naar de Waddenweg 2 in Delfzijl of inleveren in en bij:

Appingedam:
GroenRijk Eemsdelta
Gezondheidscentrum Overdiep,
Bibliotheek

Delfzijl:
Apotheek Neptunus
Bibliotheek
Jumbo Noordman

Loppersum:
Bibliotheek
Middelstum:
Drogisterij Marja
Spijk:
Bloemen en Planten “Bie de Jongens”
Wagenborgen:
Spar Kappen
Fitness centrum Performance

Wirdum:
Dorpshuis
’t Zandt:
Dorpshuis
Nieuwe voorzitter Voedselbank Eemsdelta
Jan Oolders uit Delfzijl is sinds 4 november 2021 voorzitter van de Voedselbank Eemsdelta. Hij is de opvolger van Marian Scharft die op 14 oktober -na 3 jaren- afscheid nam omdat ze meer thuis wil zijn, meer aandacht wil besteden aan haar kleinkinderen en tijd vrijmaken voor haar hobby’s.
Jan Oolders is sinds kort gepensioneerd en was op zoek naar een zinvolle invulling van zijn vrije tijd. Jan was werkzaam bij de gemeentelijke overheid in verschillende functies binnen het sociaal domein. Hij zet zich de komende tijd graag in als voorzitter van de Voedselbank Eemsdelta.