27 mei 2024

DelfSail in 2008 of een jaar later

0

Delfzijl – Het zeilevenement DelfSail gaat in ieder geval door. Het is alleen nog de vraag of het spektakel in Delfzijl in 2008 of in 2009 plaatsvindt. De organisatie van DelfSail voert gesprekken met andere organisatoren van zeilevenementen in en buiten Europa, om te bepalen wat het beste tijdstip is voor DelfSail

Dat zegt Jeannette Blijdorp, directeur van DelfSail. In november maakt ze bekend wanneer het evenement wordt gehouden. Samen met andere bestuursleden bezocht ze afgelopen weekend Londen om te praten met de zeilorganisatie Sail Training International (STI). “We kijken naar andere zeilevenementen die in West-Europa worden gehouden. Als Delfzijl op de route ligt voor grotere schepen, dan komen ze wel langs.


Evenement


Schepen die uit Zuid-Amerika of Azi‘ komen, gaan niet voor ŽŽn evenement naar West-Europa”, aldus Blijdorp. DelfSail wil zoveel mogelijk tall-ships, de grote publiekstrekkers, naar Delfzijl halen.


In eerste instantie wilde de organisatie het maritieme evenement in juli 2008 houden. Op dat moment is Den Helder echter een station op de route van de tall-ship races, waardoor de schepen niet naar Delfzijl kunnen komen. Voorheen lag Delfzijl altijd op de route van deze races.

www.dvhn.nl

Geef een reactie