28 januari 2023

Delfzijl: aanhoudingen voor vernielingen

De politie heeft vrijdagnacht vijf inwoners van Delfzijl aangehouden voor het plegen van vernielingen aan een woning aan de Zeis in Delfzijl.

De politie ontving in eerste instantie een melding dat een auto van een bewoner aldaar op de kop was gezet door een groep jongelui. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Tevens waren enkele ruiten van de woning vernield. Op dat moment werd een 24 en een 39-jarige man aangehouden die vermoedelijk verantwoordelijk waren voor deze vernieling.


Toen zij werden overgebracht naar het politiebureau, kwamen drie anderen, respectievelijk 15, 17 en 43-jaar oud, weer bij de vernielde woning en gooiden nog enkele ramen in. Ze hadden echter niet gerekend op de aanwezigheid van enkele politieagenten die vanwege de dreigende sfeer achtergebleven waren. Ze konden ook meteen in de kraag worden gevat. De 15 en 17-jarige jongen zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld De anderen zijn voor openlijke geweldpleging ingesloten en zullen nader worden gehoord. Daaruit moet ook nog blijken wat de aanleiding is geweest van de vernielingen is geweest.

www.dvhn.nl

Geef een antwoord