13 juli 2024

Delfzijl: agent gewond bij passantenonderzoek

0

Een agent is afgelopen weekend gewond geraakt bij een passantenonderzoek. De ploitieman was in de nacht van zaterdag op zondag bezig met een passantenonderzoek aan de Farmsumerweg in Delfzijl. Een bromfietser kreeg daarom een stopteken. De bestuurder minderde geen vaart en werd daarop aangeroepen. De agent sprong opzij, maar werd toch nog geraakt.

De agent kwam ten val en raakte licht gewond aan zijn knie en elleboog. De bestuurder ging er vervolgens vandoor. De politie zette de achtervolging in en parkeerde een politieauto dwars over het fietspad. Ook nu probeerde de bestuurder te ontkomen. Dit lukte hem niet. Hij reed tegen de politieauto aan, die hierdoor beschadigd raakte. De 18-jarige bestuurder uit Appingedam is aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding. De man rook naar alcohol en bleek te veel gedronken te hebben en was niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Bovendien reed hij zonder helm en was de bromfiets niet verzekerd. De man is ingesloten voor nader onderzoek.


Dit passantenonderzoek werd gehouden in het kader van een onderzoek naar de beroving van een vrouw. Een 46-jarige vrouw werd vorig weekend in haar woning aan de Farmsumerweg in Delfzijl beroofd. De vrouw werd door een met een bivakmuts getooide man met een wapen bedreigd.

Persberichten politie.nl

Geef een reactie