21 juli 2024

Delfzijl/Appingedam: bromfietscontrole

0

De politie heeft woensdagochtend op de Farmsumerweg in Appingedam en aan het Johan van den Kornputplein in Delfzijl bromfietsers gecontroleerd. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid (6x), gladde banden (3x) en rijden zonder rijbewijs of certificaat (1x). Bovendien bleek één bromfietsster te rijden op een bromfiets die niet van hem was. Zij verklaarde de bromfiets gevonden te hebben. De vrouw deed afstand van de bromfiets. De bromfiets is meegenomen naar het bureau.

De Daarnaast zijn twee automobilisten bekeurd. Eén voor het niet dragen van de gordel, de ander voor het niet handsfree bellen.

Op de Zeel in Delfzijl werd nog een 16-jarige snorfietser uit Delfzijl staande gehouden. De uitlaat van het voertuig produceerde veel lawaai, was niet origineel en hing gedeeltelijk los. De bestuurder kon geen verzekeringspapieren of bromfietsrijbewijs tonen. Het kentekenbewijs is ingenomen. De bestuurder krijgt vier weken de tijd om zijn snorfiets in de originele staat terug te brengen. Voor het niet hebben van een rijbewijs krijgt hij een bekeuring.

In de Landstraat in Delfzijl heeft een bromfietser een stopteken van de politie genegeerd. Hij reed door het voetgangersgebied en probeerde met zijn voet het kenteken af te schermen. Dit lukte niet. De eigenaar kan thuis een bekeuring verwachten

Persberichten politie.nl

Geef een reactie