19 juni 2024

Delfzijl geeft TomTom stof tot nadenken

0

TomTom is in gesprek met Rijkswaterstaat over de routes die het navigatiesysteem uitstippelt. Dat is te danken aan een noodkreet van de gemeente Delfzijl. TomTom leidt bestuurders vaak volledig onnodig door kinderrijke buurten, kleine dorpjes en zelfs over fietspaden en boerenweggetjes.

Dat was voor de havenplaats reden om aan de bel te trekken bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De klachten van Delfzijl vonden via de VNG hun weg naar Den Haag, waar er kamervragen over gesteld werden.

”De wegbeheerders gaan de wegen beter in kaart brengen, zodat TomTom te kleine en ongeschikte weggetjes kan vermijden. Het onderwerp staat op de agenda van de Nationale Mobiliteitsraad op 12 december, waarbij ook de Minister van Verkeer en Waterstaat aanwezig is. In heel Nederland zijn dorpen waar het probleem speelt, maar Delfzijl is de enige die daar echt aandacht voor gevraagd heeft. Daar is het balletje dus gaan rollen”, zegt Chantal van Dijk, woordvoerder van de VNG.

Delfzijl laat weten blij te zijn met het overleg. ”We hopen dat TomTom samen met ons naar de knelpunten wil kijken”, aldus een woordvoerder. TomTom erkent de problemen, maar concrete oplossingen zijn er nog niet.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie