31 maart 2023

Delfzijl: passagier personenauto aangehouden

Aan de Zwet in Delfzijl heeft de politie woensdagmorgen een 37-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man zat achter in een personenauto, bestuurd door een 36-jarige man uit Delfzijl. Bij een politiecontrole bleek dat het rijbewijs van de bestuurder was ingevorderd en dat hij de auto dus niet mocht besturen.

 Bij het afhandelen van deze zaak bemoeide de passagier zich met de procedure. Hij schold ŽŽn van de agenten uit en nam een dreigende houding aan. Nadat hij was uitgestapt sloeg hij ŽŽn van de politiemensen. Gelijktijdig gooide de man vanuit zijn broekzak iets in de sloot. Later bleek dat een plastic zak te zijn met daarin 34 gebruikershoeveelheden coca•ne


De verdachte werd aangehouden maar verzette zich. Hij kon na het gebruik van pepperspray worden overmeesterd en aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Tegen de bestuurder van de auto is proces-verbaal opgemaakt voor het besturen van een personenauto, terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd.

www.politie.nl

Geef een reactie