27 mei 2024

Delfzijl tegen volledige overname jachthaven

0

termunterzijl – De Friese ondernemer Klaas Vlig krijgt geen toestemming van de gemeente Delfzijl voor de volledige overname van de jachthaven van Termunterzijl. Vlig mag het haventje wel exploiteren. Delfzijl staat sceptisch tegenover de plannen van de Fries om dieselolie in de haven op te slaan.

Dat zegt wethouder Harrie Houwerzijl van Delfzijl. De wethouder voerde vorige week gesprekken met Vlig over zijn plannen in Termunterzijl. Vlig wil de jachthaven van Termunterzijl exploiteren. Hij heeft inmiddels al restaurant ’t Golden Zieltje overgenomen. Vlig, eigenaar van jachthaven Snekerhof in het Friese Jirnsum, wil in de haven de verhuur van ligplaatsen op zich nemen en kleine scheepsreparaties uitvoeren. Ook wil hij een gedeelte van de haven gebruiken voor de opslag van dieselolie in de winter. Volgens Houwerzijl zit dat er vanwege de strenge milieuvoorschriften niet in. “


De haven van Termunterzijl heeft ongeveer tachtig ligplaatsen. Zo’n zeventig hiervan worden verpacht aan de leden van watersportvereniging De Eems. De overige plaatsen zijn voor passanten. Onder de leden van de watersportvereniging was enige vrees voor een sterke stijging van het liggeld door de komst van een nieuwe exploitant. Houwerzijl neemt die vrees weg. Het liggeld wordt regulier met drie procent verhoogd.

www.dvhn.nl

Geef een reactie