22 april 2024

Delfzijl: vechtpartijen in en bij discotheek

0

De politie heeft zaterdagnacht in en bij een discotheek aan de Oude Schans veel moeite gehad om vechtpartijen in de kiem te smoren. De politie werd door het beveiligingspersoneel gewaarschuwd dat er trammelant in de discotheek was. In de disco gaf een beveiligingsman een vuurwapen aan de politie. Hij gaf aan dat het wapen van een 24-jarige man uit Dordrecht was.

De verdachte werd door meerdere portiers in bedwang gehouden en overgedragen aan de politie. Buiten op straat sprak de verdachte een 19-jarige plaatsgenoot aan. Ook deze verdachte werd ingerekend voor de Wet Wapens en Munitie. Bij de fouillering op het politiebureau trof de politie in de kleding van de 19-jarige twee scherpe patronen aan. Zowel het wapen als de munitie werd in beslag genomen.

Het duo werd ingesloten. Even later ontstond wederom trammelant in de disco. Dit keer bleek een 23-jarige man uit Holwierde een 42-jarige vrouw uit Holwierde te hebben geslagen. De verdachte reageerde bijzonder agressief op zijn aanhouding en verzette zich hiertegen. Hij kon met veel moeite door beveiligingspersoneel en politie worden ingerekend.

Op het politiebureau bleek dat de vrouw geen aangifte wilde doen, waarna de verdachte in vrijheid werd gesteld. Na beide incidenten ontstonden in en buiten de discotheek meerdere vechtpartijen. De politie wist deze incidenten in de kiem te smoren

Persberichten politie.nl

Geef een reactie