30 mei 2024

‘Delfzijl weigert hulp voor begrafenis’

0

DELFZIJL – Delfzijl weigert medewerking te verlenen aan een begrafenis van een in Engeland omgekomen inwoner van Spijk. Dat zeggen zijn ouders. Die willen de jongen in Delfzijl begraven, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk.

Eind oktober vertrok zoon Barend naar familie in Engeland. Op 12 november kwam hij daar bij een verkeersongeluk om het leven. Binnenkort zal hij naar Amsterdam vervoerd worden.

De jongen heeft maar kort in Spijk gewoond en hij stond niet ingeschreven bij de gemeente. Volgens de de vader wilde de gemeente daarom in eerste instantie geen medewerking verlenen aan een begrafenis. Later ging Delfzijl wel overstag.

Maar de financi‘le bijdrage was vervolgens ook nog een probleem. De ouders zeggen zo’n 10.000 euro nodig te hebben voor het vervoer van Amsterdam naar Delfzijl en voor de begrafenis zelf.

Delfzijl ziet echter geen mogelijkheden die financi‘le bijdrage te leveren. Overigens is er volgens Appel nooit sprake van geweest dat de jongen niet in Delfzijl begraven kon worden.

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie