27 mei 2024

Delfzijl ziet voorlopig af van omstreden camperplaatsen

0

Delfzijl – Na een storm van protest van campinghouders in Delfzijl en Appingedam en de overkoepelende organisaties van recreatieondernemers (Recron) ziet de gemeente Delfzijl vooralsnog af van het plan om vier overnachtingplaatsen voor kampeerwagens in te richten in Termunterzijl, Delfzijl, Wagenborgen en Bierum.

Toch zijn volgens wethouder Harry Houwerzijl niet deze protesten doorslaggevend geweest voor de het  afblazen van de openbare camperplaatsen. ”Het voorstel blijkt strijdig te zijn met onze Algemene Politie Verordening, de APV”. zegt  Houwerzijl. ”We zouden dus een illegaal besluit nemen met de camperplaatsen. Maar ik blijf voorstander van deze voorzieningen en sluit niet uit dat we op termijn de APV aanpassen om de camperplaatsen alsnog mogelijk te maken.”


Voor eigenaar Ron Hofstede van camping Ekenstein in Appingedam, een van de tegenstanders van de zogenoemde GOP’s (gereguleerde overnachtingplaatsen), is de uitspraak van Houwerzijl reden om de vinger aan de pols te houden. ”Want dit onzalige plan mag echt niet doorgaan”, zo vindt Hofstede. ”De gemeente wil ons beconcurreren met gemeenschapsgeld. Daardoor raken wij de kampeerwagens kwijt en mist de gemeente een hoop geld. Want de inrichting van de camperplaatsen vergt echt wel meer investeringen dan alleen het plaatsen van een bordje. En bovendien loopt de gemeente dan veel toeristenbelasting mis van campers die nu op de reguliere campings staan.”


Hofstede vermoedt dat het college van Delfzijl toch een beetje is bezweken onder de druk van de campingbazen. ”En ik denk dat ook de gemeenteraad niet warm loopt voor de camperplaatsen”, aldus Hofstede. ”We hebben alle fracties benaderd en ik heb de indruk dat ze zich konden vinden in onze argumenten.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie