21 juli 2024

Demonstratieve sit-inn voor raadhuis Loppersum.

0


Voorafgaand aan de raadsvergadering van vanavond vond een grote protestdemonstratie plaats. De besturen van de diverse verenigingen van dorpsbelangen en de werkgroep Vrienden van het K.P. Zijlbad in Loppersum namen deel aan een zogenoemde sit-inn voor de ingang van het gemeentehuis. De actie is gericht tegen de rigoureuze bezuinigingsplannen van de gemeente. Op de vorige twee raadsvergaderingen is uitgebreid gebruik gemaakt van het inspreekrecht. Vanavond kon men niet meer inspreken.

De gemeenteraad neemt vanavond een besluit over een ingrijpende bezuinigingsoperatie die ruim een miljoen euro moet opleveren. Dat is nodig om financieel uit het dal te klimmen en onder de curatele van het rijk uit te komen.

Loppersum wil onder meer beknibbelen op de sportverenigingen. Ook moeten de zwembaden in Loppersum en Middelstum dicht en krijgt het Ivak, het kunstencentrum, minder subsidie. Ook wordt er gesproken over samenvoeging van de scholen en het gezamelijk gymen in een sporthal waar de kinderen met bussen heen vervoerd worden. Veel Lopsters vinden het saneringsplan van de gemeente de doodsteek voor het culturele leven.

  

 

Foto’s: Stedum.com

www.stedum.com

Geef een reactie