18 mei 2024

Denk mee over de toekomst van uw regio

0

Noord-Groningen is een prachtig gebied waar veel mensen naar volle tevredenheid wonen, werken en leven. Tegelijkertijd staat Noord-Groningen voor een aantal grote uitdagingen. Naar verwachting zal het aantal inwoners in het gebied de komende jaren teruglopen. Wat voor problemen levert dit op en wat betekent dit voor de leefbaarheid? 

In een onderzoek gaat de Stichting Bedreigd Bestaan de dialoog aan met de bewoners en oud-bewoners van het gebied. Wat maakt Noord-Groningen zo aantrekkelijk? Wie wonen er in Noord-Groningen en wat vinden zij belangrijk? Hoe kijken de bewoners tegen het gebied en hun woonplaats aan? Wonen ze er vooral of werken ze er ook? Hoe kijken ze aan tegen sport, cultuur en sociale contacten? Waarom zijn oud-bewoners ooit vertrokken?
Iedere bewoner of oud-bewoner van Noord-Groningen heeft de kans om mee te praten in deze dialoog. Dat kan heel eenvoudig door de vragenlijst in te vullen op de website
www.bedreigdbestaan.nl. De Stichting wil op deze manier zo veel mogelijk mensen mobiliseren om mee te denken over de toekomst van de regio.
Meer informatie over het onderzoek en het bredere project Bedreigd Bestaan is te vinden op de website www.bedreigdbestaan.nl.  

www.stedum.com

Geef een reactie