6 juni 2023

Dertien verdachten aangehouden na wanordelijkheden

De politie heeft zaterdagnacht in de Grotestraat en omgeving dertien mannen uit Bedum in de leeftijd van 17 tot en met 25 jaar aangehouden voor het plegen van diverse strafbare feiten. Ook werd de uitbaatster van een eetcafé aan de Grotestraat, een 54-jarige vrouw uit Bedum, aangehouden voor ambtsbelemmering

De politie werd naar de Grotestraat gestuurd in verband met wanordelijkheden, zoals het schreeuwen op straat, het gooien met bierflesjes en terrasstoelen en het verstoren van de nachtrust van omwonenden van de Grotestraat. In eerste instantie werd de groep het café ingestuurd om de overlast te laten stoppen. Enige tijd later ging het toch mis en verscheen de groep voor het de betreffende horecagelegenheid op straat. De groep zocht de confrontatie met de politie door met bierflesjes naar agenten te gooien.

 

Openlijke geweldpleging

Ook bleek een 20-jarige man uit Bedum door een deel van de groep te zijn mishandeld. Hij had ruzie gekregen met een andere 20-jarige Bedumer. Het slachtoffer kreeg volgens eigen zeggen een kopstoot van de verdachte. Hij had in een reactie een kopstoot teruggegeven. Van dichtbij werd de man vervolgens met bierflesjes door enkele verdachten bekogeld. Het slachtoffer werd door meerdere flesjes op zijn lichaam en hoofd geraakt. Hij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

 

Voor de openlijke geweldpleging van het 20-jarige slachtoffer werden vier Bedumers aangehouden en ingesloten op het cellencomplex in Groningen. De politie hield vervolgens met meerdere politie-eenheden nog eens negen verdachten aan. Acht verdachten worden verdacht van onder meer opruiing, niet voldoen aan bevel of vordering en bedreiging. De 54-jarige vrouw uit Bedum werd ingerekend voor ambtsbelemmering. Zij wordt ervan verdacht dat zij de groep mannen een vrijplaats verschaft voor het veroorzaken van overlast. Daarnaast biedt zij gelegenheid aan de groep om zich in haar woning boven het café te verstoppen. Vanuit haar café werden bovendien de bierflesjes meegenomen.

 

Meer aanhoudingen

De verdachten van de openlijke geweldpleging werden in verzekering gesteld. Alle andere verdachten mochten zondag na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op tegen deze verdachten. Alle zaken zullen aan de officier van justitie worden voorgelegd. De politie stelt een nader onderzoek in. Zij sluit meer aanhoudingen niet uit.

Persberichten politie.nl

Geef een reactie