19 juni 2024

Dertig nieuwe tips pyromaan in Õt Zandt

0

De politie heeft afgelopen weekend ruim dertig nieuwe tips binnengekregen over de brandstichter in ’t Zandt, die al zestien keer toesloeg in het dorp. Maandag werden 150 passanten ondervraagd. Dit leverde vijf goede tips op.

Hoe bruikbaar de tips zijn moet volgens politiewoordvoerder Ger Blokzijl deze week blijken. Samen met de uitkomsten van het vorige week gehouden buurtonderzoek en mogelijke tips die uit het passantenonderzoek naar voren kwamen, moeten de tips de politie naar de pyromaan leiden.

”We hebben in elk geval nog genoeg om mee verder te kunnen”, aldus Blokzijl, die zegt dat elke brand niet alleen frustrerend is, maar de ploeg van dertig agenten ook de energie geeft door te gaan met zoeken. Afgelopen week sloeg de pyromaan twee keer toe, op maandag en op vrijdag en het enige patroon dat er tot nu toe lijkt te zitten is dat de tot nu toe in brand gestoken objecten schuurtjes en leegstaande panden zijn.

Reden om maandag alle passanten aan te houden en te vragen wat ze in het dorp doen en of ze iets weten over de dader, is volgens Blokzijl dat de dader wellicht overdag zijn doelwitten uitzoekt.

Experts uit Amsterdam doen op dit moment ’collegiaal onderzoek’ naar het werk van de politiemensen in ’t Zandt. ”En dat vinden wij alleen maar prettig. Het zijn kritische mensen die vaak de ’waarom-vraag’ stellen, hoe komen politiemensen tot bepaalde aannames en zijn die op grond van de feiten terecht. Ze kijken toe vanaf de zijlijn en dat is alleen maar prettig.”

Dagblad van het noorden

Geef een reactie