22 april 2024

‘Deze trein gaat niet verder’

0

SAUWERD – Ruim een kwartier na het beloofde vertrektijdstip van 13.46 uur laat de trein naar Delfzijl zich nog immer niet zien op het winderige stationnetje van Sauwerd. “Loat z’t d’r weer bie zitt’n”, gokt een aanwonende. De wachtende schooljongen beaamt dat en steekt nog eens een filtersigaret op.

NoordNed-treinstel 30639 heeft vertraging, en niet voor het eerst. De ruim twintig jaar oude Wadlopers waar NoordNed mee rijdt zijn in hun laatste levensdagen en vertonen alle gebreken die nu eenmaal met de jaren komen. Zodanig veel dat grootaandeelhouder Arriva van de Nederlandse Spoorwegen beter materiaal eist.

Als je er al niet meer op rekent, rolt met twintig minuten vertraging de Wadloper station Sauwerd binnen. “Eigenlijk ging het de laatste tijd juist erg goed”, zegt Lies (ze wil niet met haar achternaam in de krant), een inwoonster van Loppersum die enkele malen per week op de trein aangewezen is om haar werk in Groningen te bereiken. Ze heeft vaak bewust een trein te vroeg genomen om op tijd bij haar baas te zijn

© Archief www.stedum.com

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie