22 maart 2023

Disco 2Night waarschuwt voor overlast

delfzijl – Er moet een nieuwe uitgaansgelegenheid gebouwd worden tussen Delfzijl en Appingedam. De jongeren die voorheen bezoekers waren van de gesloten disco Temptation in Appingedam hebben nu geen vaste plek meer. Een gedeelte van deze groep kan elders voor overlast zorgen.

Dat schrijft Siewert van der Zweep, eigenaar van discotheek 2Night in Delfzijl, in een brief aan de gemeente. Sinds de sluiting van Temptation trekt een groot gedeelte van het oude ‘Temp-publiek’ naar zijn discotheek. “Het zijn zo’n vierhonderd oud-bezoekers van Temptation die hun uitgaansplek hebben verloren. Hiervan vormen zo’n 150 man een risicogroep. Het zijn jongeren die er bij ons niet in komen, omdat ze te jong zijn of een verbod hebben wegens het veroorzaken van overlast”, aldus Van der Zweep. De eigenaar heeft in de afgelopen weken verscheidene van deze jongeren de deur moeten weigeren. Van der Zweep vreest dat de groep voor overlast kan zorgen in Delfzijl.


Van der Zweep stelt voor om een tijdelijke discotheek op te zetten tussen Delfzijl en Appingedam. Hij wil de uitgaansgelegenheid zelf gaan exploiteren. De horeca-ondernemer wil geen mededelingen doen over de beoogde locatie. In de horeca en op het gemeentehuis van Delfzijl wordt een boerderij genoemd aan de Weg naar de Dam. Het pand, boerderij Bruining, is nu gekraakt.


Andere signalen


De burgemeester Emme Groot van Appingedam ziet vooralsnog geen reden om ongerust te zijn over de groep ‘Temptation-jongeren’. “Ik ken de geluiden, maar krijg ook andere signalen. Er zijn horeca-ondernemers die vinden dat er in Appingedam en omgeving genoeg uitgaansalternatieven zijn voor de jeugd.”


Temptation sloot begin november de deuren. Het aantal bezoekers van de zaak was sterk dalend. Ook zou de belastingdienst er een onderzoek hebben gedaan. Mogelijk moet de eigenaar een fors bedrag aan naheffing betalen. Van der Zweep is niet de enige ondernemer die een nieuwe disco wil beginnen in Appingedam. Ook Peter van Campenhout onderzoekt de mogelijkheden.

www.dvhn.nl

Geef een antwoord