19 juni 2024

Disco 538 wijkt voor woongenot ouderen

0

Woongroep Marenland heeft discotheek 538 in Uithuizen gekocht. De corporatie wil het pand slopen om er seniorenwoningen te bouwen. Die vallen dan onder woonzorgcentrum Hunsingoheerd die ze gaat huren van Marenland.

Vorige week werd bekend dat Marenland ook discotheek Temptation in Appingedam wil kopen. "Toevallig twee discotheken in korte tijd, omdat het beide goeie plekken zijn om huizen te bouwen", zegt directeur Willie Dieterman van de corporatie.

"We hebben de disco in Uithuizen gekocht in overleg met Hunsingoheerd", laat Frank van der Staay van Marenland weten. Directeur Sake Bouma van Hunsingoheerd liep al langer rond met het plan 538 te kopen. Ruim twee jaar geleden werden hij en discobaas Theo Boonstra het niet eens over de prijs. Boonstra vroeg toen 550.000 euro voor het pand, terwijl Bouma niet meer dan 350.000 euro wilde betalen. Voor welk bedrag de discotheek nu is verkocht, is onbekend.

Volgens Bouma is het de bedoeling ruim veertig seniorenwoningen te realiseren op de plek van 538. Samen met veertig vergelijkbare woningen op de hoek Havenweg/Cohenstraat in Uithuizen werkt de nieuwbouw dan een groot deel van de wachtlijst weg, waarop bijna tweehonderd ouderen staan.

Op de locatie van 538 rust nu de bestemming horeca. Wethouder Jan Dobma laat weten dat de gemeente Eemsmond aan geen enkele partij kan toezeggen dat die bestemming wordt veranderd. "De aankoop van het pand is geheel voor rekening en risico van de koper."

De kans dat er ooit nog een disco terugkeert in de Leeuwstraat is vrijwel verkeken. "Jammer dat de uitgaansgelegenheid voor de jeugd in Uithuizen sluit", reageert burgemeester Gerard Renkema. Volgens Theo Boonstra die 538 op 1 januari van dit jaar sloot, waren er acht belangstellenden voor zijn zaak. Drie van hen wilden er horeca in voortzetten. De anderen waren voornamelijk projectontwikkelaars.

dvhn.nl

Geef een reactie