18 juni 2024

Doe mee aan De Nacht van de Nacht!

0

Op zaterdag 29 oktober 2011 steunt de gemeente Loppersum voor de vierde keer De Nacht van de Nacht. Deze nacht wordt landelijk georganiseerd door de Stichting Natuur & Milieu en de provinciale Natuur- en Milieufederaties. De Nacht van de Nacht stelt de schoonheid, de waarde en de functie van de duisternis van de nacht voor mens, natuur en milieu centraal.

Wethouder van milieu P. Prins: “Ik wil iedereen, burgers en bedrijven, oproepen om mee te doen aan deze sympathieke actie en tijdens De Nacht van de Nacht de niet-noodzakelijke verlichting te dimmen of te doven door bijvoorbeeld sierverlichting of verlichte reclameborden uit te schakelen. Daarmee kunnen we het thema Laat het Donker Donker wederom onder de aandacht brengen." De gemeente doet zelf ook mee door bij het gemeentehuis de verlichting te dimmen.
De gemeente zet verder in op meer structurele maatregelen en projecten zoals in het beheer van de openbare verlichting en beleidsonderzoek in het kader van licht. We ondersteunen deze activiteit op het gebied van natuur, landschap, duurzaamheid en energie dan ook van harte. We wijzen u graag voor het programma tijdens De Nacht van de Nacht of voor deelname aan excursies of activiteiten zoals Sterrenkijken of een Nachtwandeling naar www.laathetdonkerdonker.nl en voor overige activiteiten naar sites van IVN, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

De gemeente organiseert dit jaar zelf verder geen eigen activiteiten in het kader van de Nacht van de Nacht.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie