19 juni 2024

‘Dorpsbelangen niet betrokken bij centrumplan’

0

Loppersum – Vereniging Dorpsbelangen in Loppersum spreekt van een ‘gemiste kans’ dat zij niet eerder door de gemeente is ge•nformeerd over de reconstructie van het centrumgebied. ”Inhoudelijk zijn we niet van de plannen op de hoogte gesteld”, zegt voorzitter Fred Ottens.In het centrum van het dorp is een appartementencomplex voor ouderen gepland en de winkels Fixet en C1000 aan de Hogestraat breiden uit.


Dat de plannenmakerij niet met dorpsbelangen is besproken maar wel met de winkeliers, bevreemdt Ottens. ”Het dorpscentrum is niet alleen van de middenstand, maar zeker ook van de inwoners”, vindt hij.


Meedenken


Volgens Ottens heeft de dorpsvereniging een brief naar de gemeente gestuurd met daarin het voorstel om mee te denken over de mogelijkheden om het centrum een facelift te geven. ”Het is daarna lang stil gebleven”, zegt de voorzitter.


Tot vorige week dinsdag. Toen werden belanghebbenden in Hotel Spoorzicht bijgepraat door de gemeente en een stedenbouwkundig bureau. ”We nemen dorpsbelangen heel serieus”, reageert wethouder Jan de Heer, ”maar de vereniging was nog niet aan de beurt om mee te praten. Eerst hebben we met de betrokken ondernemers gepraat, omdat zij uit hun jasjes zijn gegroeid en willen uitbreiden.”


Volgens De Heer wordt binnenkort een tweede voorlichtingsavond gehouden waarin de uiteindelijke bouw- en uitbreidingsplannen worden gepresenteerd. ”Dan gaat het plan de formele inspraakronde in.”


www.dvhn.nl

Geef een reactie