21 april 2024

Drankverbod op overlastplekken in Appingedam

0

Appingedam – Op talloze plekken in de stadskom van Appingedam geldt voortaan een permanent verbod op het drinken van alcoholische drank. De gemeente hoopt hiermee een einde te maken aan de klachtenstroom over overlast door jeugd.

De bewoners en bezoekers van het stadscentrum klagen in toenemende mate over het hinderlijk gedrag van met name groepjes jongeren. De overlast uit zich in keiharde muziek uit radio’s en cd-spelers, geschreeuw, vernielingen en intimidatie van voorbijgangers. Soms worden er zelfs bierflesjes naar voorbijvarende boten in de Damsterdiep gegooid. De overlast gaat altijd gepaard met drankgebruik.


De politie heeft momenteel onvoldoende middelen om deze overlast te bestrijden. Burgmeester Emme Groot: “De politie moet maar net in de buurt zijn op het moment dat er daadwerkelijk iets gebeurt. Dat lukt bijna nooit. Met een alcoholverbod heeft de politie een wapen in handen om de overlastveroorzakers te sommeren zich te verwijderen.”


Het alcoholverbod is van kracht voor het parkje achter de Nicola•kerk, Sint Annastraat, Dijkstraat, Damkade, Uiterdijk, Jan Leugsstraat, Cleveringaplein en Ossendrift. Het drankverbod geldt eerst voor een jaar. Daarna wordt het verbod mogelijk definitief. “Dat is afhankelijk van het effect van deze maatregel”, zegt Groot. “Het kan namelijk zijn dat de overlast zich alleen maar verplaatst naar andere plekken.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie