25 april 2024

Drempels op Graauwedijk verdwijnen

0

Overschild – De verkeersobstakels in de Graauwedijk in Overschild worden binnenkort verwijderd. Ze zorgen voor gevaarlijke situaties voor hulpverleningsdiensten. Het gaat volgens wethouder FrŽ Bos van de gemeente Slochteren om twaalf tot dertien drempels.

Brandweerauto’s en ambulances kunnen, op weg naar een uitruk, nu niet hard rijden op de Graauwedijk. Zo kunnen hulpverleningsdiensten kostbare tijd verspelen. Het overige autoverkeer moet ook steeds afremmen voor de drempels.


Automobilisten houden zich op deze weg nog wel (noodgedwongen) in, maar als ze een keer in de dorpskern rijden, probeert de chauffeur de verloren tijd in te halen. En daar zitten de circa zeshonderd inwoners van het dorp niet op te wachten.


Tijdens een dorpenronde eind oktober 2002 werd dit laatste probleem al aangekaart. ”De eerste fase is dat de drempels in de derde en vierde week van juli worden verwijderd. De tweede fase betreft het aanbrengen van maatregelen in het dorp zelf. Daarover heeft de bevolking gezegd dat dit volgend jaar wel mag”, aldus de wethouder.


Hoe die aanpak eruit komt te zien is nog niet bekend. Bos: ”Overschild wordt ingericht naar de wensen van de bevolking. Ze moet met plannen komen, dan kijkt de gemeente wel of die financieel haalbaar zijn.

www.dvhn.nl

Geef een reactie