27 februari 2024

Drie kandidaat-wethouders Delfzijl voorgedragen

0

DELFZIJL – Formateur Auke Zoethout heeft twee politieke zwaargewichten en een voormalig politiewoordvoerder voorgedragen als nieuwe wethouders van Delfzijl.

Het gaat om oud-wethouder Roel van der Molen (PvdA) van Stadskanaal, ex-gedeputeerde Joop Boertjens (VVD) en Meindert Joostens (CU), die politievoorlichter was. Een vierde wethouderskandidaat is nog niet bekend.

Boertjens krijgt de portefeuille Financien en Economische Zaken. Boertjens reageert vanuit Nieuw-Zeeland verbaasd op de voordracht. Hij zegt alleen met de VVD-fractie gesproken te hebben over het wethouderschap. “Ik wist niet dat er al knopen zijn doorgehakt. Ik heb details van de overeenkomst nog niet gezien.” Er moeten volgens Boertjens nog puntjes op de i worden gezet.

Joostens gaat Sociale Zaken, Personeel en Organsiatie en Communicatie doen. Van der Molen krijgt de portefeuille Grondbeheer. Hiermee heeft hij in Stadskanaal veel ervaring opgedaan.

De formateurs in Delfzijl hebben gewacht met het benaderen van kandidaten voor de wethouderspost Welzijn en Sport, totdat de portefeuilleverdeling helemaal rond is. De voorkeur gaat uit naar een vrouw.

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie