29 mei 2024

Drie monologen voor de prijs van één. 14 april Schienvat, Kantens

0


Totaal verschillend met liefde en waanzin als rode draad. Marijke Meems, Marcel van den Brand en Mirjam van Ansem. In mei 2012 studeren zij af aan de Amsterdamse Acteursschool.

Een vreemd paar schoenen. Een jonge vrouw loert bij haar ex door de brievenbus en ziet een vreemd paar schoenen staan. Goed. Dat raakt even ja. Ze besluit haar zelfbeheersing te verliezen. Welkom in haar hoofd. Een voorstelling over favoriete feitjes, wijnglazen, Miss Wyoming en staren in vers sop. Terug te vinden onder de trefwoorden liefde, wraak en gekte.

Spel: Mirjam van Ansem ǀ Tekst: Dirk van Pelt ǀ Regie: Robert van Laar
Door de vakjury van Café Theater Festival 2012 bekroond met de prijs voor Best Geschreven Tekst

Ze bijt. Ze lacht. Ze danst.
Ze bijt. Ze lacht. Ze danst. gaat over scherp, loyaal, ad rem, abuis, goed en fout. Je word mee genomen in het hoofd van een vrouw die haar eigen toekomst creëert voordat een ander dit doet. Iets met sinaasappels, water en een yamaha.

“Kunt u mij alstublieft even uitschelden?”

Tekst en spel: Marijke Meems ǀ Begeleiding: Stephanie Louwrier

Een verhaaltje voor het slapen gaan
Een voorstelling over een prins met een geheim. Als dit geheim uitkomt zal hij nooit met de liefde van zijn dromen kunnen trouwen. Een verhaal over de liefde voor een prinses, over een mantichore en een trol. En dan is er nog de magische doodgraver. Hoe ver moet de prins gaan om zijn doel te bereiken?

Tekst en spel: Marcel van den Brand ǀ Regie: Dorry Erkelen

14 april Schienvat, Kantens 20.00 uur €5,-

www.stedum.com

Geef een reactie