24 april 2024

Drugs in beeld in Winsumer onderzoek

0

winsum – Jongeren in Winsum worden de komende maanden ge•nterviewd over het gebruik van soft- en harddrugs. Aanleiding is geluidsoverlast, geweld en vandalisme in het weekend. De gemeente vermoedt dat bovenmatig alcohol- en drugsgebruik oorzaak van de overlast is. Zij wil daarom weten hoeveel jongeren drugs gebruiken. Als het er veel zijn zullen er extra voorlichtingscampagnes komen.

De gemeente Winsum heeft de Ambulante Verslavingszorg Groningen ingeschakeld voor het onderzoek. Een van hun medewerkers benadert jongeren op straat. Ook mensen die met jeugd werken worden ge•nterviewd. Het onderzoek begint nu en eindigt in december.


De interviews worden gehouden met jongeren van 12 tot 23 jaar. Als er in die leeftijdscategorie meer mensen drugs gebruiken dan het landelijk gemiddelde wordt er vanaf volgend jaar actie ondernomen. Momenteel vindt er al voorlichting plaats op scholen en in jeugdsozen, mogelijk worden in de toekomst ook op straat jongeren benaderd.


Behalve over drugs gaan de vragenlijsten ook in op alcoholgebruik en mogen jongeren aangeven wat ze missen in hun dorp. De vragenlijsten zijn anoniem, zodat jongeren niet bang hoeven zijn zichzelf terug te vinden in een van de verslagen.


De gemeente wil in de toekomst nogmaals zo’n onderzoek doen om te zien of er iets opvallend verandert.

www.dvhn.nl

Geef een reactie