27 februari 2024

Druk paasweekend in Loppersum

0
Loppersum krijgt het druk in het paasweekeinde. Diverse organisaties spannen zich in om er een vrolijk Pasen van te maken. Enkele hoogtepunten zijn de Paasfair en een gratis wandeltocht compleet met quiz, fotowedstrijd en leuke prijzen. Verder staan naast de traditionele kerkelijke activiteiten die al op Witte Donderdag beginnen, twee concerten, eieren zoeken en nootschieten op het programma.
Het Lopster programma meldt op zaterdag 4 april al het traditionele eieren zoeken van de buurtvereniging Westhoek, speciaal voor alle schoolkinderen. Vertrek om 14 uur vanaf “Ons Dorpshuis.” Diezelfde vereniging organiseert op paasmaandag vanaf 10.00 uur het notenschieten bij ‘de Lopster Kroon’. De zondag, eerste paasdag, zijn er twee concerten. In de Petrus en Pauluskerk voert het Nieuw Groninger Bachkoor passende werken uit van Bach. Nieuw is het bijzondere werk van andere componisten die zich over de lijdenstijd van Christus hebben gebogen, zoals de 15/16e-eeuwse componist Antoine Brumel. In de Vredekerk vindt op dezelfde dag een paasavondzang plaats in samenwerking met de christelijke zanggroep Voices, een dubbelmannenkwartet en een blazersensemble.
Paasfair en Wandeltocht
Op tweede paasdag, maandag 6 april, begint om 11 uur bij het gebouw van Waardevol Leven, Badweg 20, een Paasfair. Zo’n 40 standhouders laten het publiek kennismaken met hun lenteproducten. Er is een grote verscheidenheid aan kramen met streekproducten, hobby-kaartjes, brocante, grammofoonplaten, tuinplanten, steigerhout, en vele andere artikelen. Ook de stands met acties voor goede doelen ontbreken niet. Er staat die dag verder een gratis feestelijke wandeltocht van ongeveer vijf kilometer op het programma. De tocht voert langs veel plekjes die zelfs voor Lopsters een ontdekking zullen betekenen. Vertrek is vanaf 13 uur vanaf Badweg 20. Tijdens de wandeltocht kunnen de deelnemers meedoen aan een fotowedstrijd en aan een quiz. De LopsterNijs Wandeltocht en Paasfair worden dit jaar voor het eerst georganiseerd. De organisatie is in handen van hetzelfde team dat ook de jaarlijkse kerstmarkt organiseert. Er wordt deze keer nauw samengewerkt met de Stichting LopsterNijs die zich die dag bekendmaakt als dienstverlener aan verenigingen en evenementenorganisaties.

, lopsternijs.nl

Geef een reactie