25 juli 2024

Duo aangehouden voor gewelddadige beroving

0

Naar aanleiding van een gewelddadige overval heeft de politie een 46-jarige vrouw uit Maartensdijk en een 35-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De beroving vond 15 november van het vorig jaar plaats in een woning aan de Delleweg in Middelstum. Enkele personen drongen de woning binnen en bedreigden en knevelden de bewoner en een vriendin. Nadat de verdachten er met een geldbedrag vandoor gingen wist de bewoner de politie te informeren.

Onderzoek

De Noordelijke Recherche Eenheid (NRE) startte direct na de beroving een uitgebreid onderzoek. Eind februari kon de politie de 45-jarige verdachte aangehouden. Rechercheurs troffen bij een doorzoeking in een woning in Maartensdijk, waar zij verbleef, een hoeveelheid geld en verdovende middelen aan. De politie kon 15 maart in Amsterdam een 35-jarige handlanger aanhouden.

Motief

De politie vermoedt dat geldgewin het motief is geweest voor de beroving. Tijdens de verhoren hebben beide verdachten geen openheid van zaken gegeven. Het duo is voorgeleid aan de rechter-commissaris en ze zijn beiden bewaring gesteld.

Beslissing

De politie heeft het onderzoek nog niet helemaal afgerond. Zij doet nog onderzoek naar de identiteit van andere daders. Het proces-verbaal zal naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachten gaat gebeuren.

 

Persberichten politie.nl

Geef een reactie