22 april 2024

Duurzamere sportverenigingen in Groningen

September maand van “De Energieke Club”: voor een duurzaam Gronings sportklimaat

Met het project “De Energieke Club” slaan de provincie Groningen, Energy Valley Topclub, Rabobank, FC Groningen en Huis voor de Sport Groningen de handen ineen om Groningse sportclubs te ondersteunen bij het verminderen en verduurzamen van hun energieverbruik. Het verlagen van de energierekening van (buiten)sportverenigingen en gebruik van duurzame energie is het doel. Hiermee kunnen verenigingen geld besparen en bijdragen aan de energietransitie.
Met het project kunnen we 300 buitensportverenigingen met een eigen accommodatie of accommodatie in eigen beheer ondersteunen. Inmiddels doen er al 75 clubs mee. Bij verenigingen die zich aanmelden voert SportStroom, de energiecoach van sportverenigingen, een energiescan uit, waarna een adviesrapport wordt afgegeven voor gedragsverandering, kleine maatregelen of investeringen om de accommodatie te verduurzamen. Voor wat betreft grote investeringen biedt Huis voor de Sport Groningen verenigingen ondersteuning bij het aanvragen van mogelijke subsidies en oriëntatie op financieringsmogelijkheden.

September campagnemaand

In september zal er via diverse kanalen brede bekendheid worden gegeven aan het project “De Energieke Club”. Daarnaast organiseren we op 6 en 13 september informatiebijeenkomsten voor respectievelijk gemeenten en sportverenigingen. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via www.hvdsg.nl.
Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over “De Energieke Club” is te vinden op www.hvdsg.nl.
Verenigingen die op 13 september niet aanwezig kunnen zijn, maar toch mee willen doen aan ‘De Energieke Club’, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Egbert Bakker, verenigingsadviseur van Huis voor de Sport Groningen via e.bakker@hvdsg.nl.