13 juli 2024

Earth Hour is een simpele actie met een groot effect. Als miljoenen mensen het licht uit doen is dat een indrukwekkend signaal aan regeringen om nu echt werk te maken van de aanpak van klimaatverandering.
Klimaatverandering bedreigt onze wereld. Als we niets doen zal een derde van alle plant- en diersoorten met uitsterven worden bedreigd. Daarom moet de uitstoot van CO2 drastisch omlaag. Daar zijn stevige, mondiale klimaatafspraken voor nodig. Eind 2009 moeten die gemaakt worden tijdens een klimaatconferentie in Kopenhagen.

Earth Hour is in 2007 voor het eerst georganiseerd in Australië. Daar deden toen ruim 2 miljoen mensen mee. In 2008 verspreidde de actie zich als een inktvlek over de aardbol met als resultaat ruim 50 miljoen deelnemers. Tientallen steden, bedrijven en opvallende gebouwen gingen ‘op zwart’. Earth Hour 2009 moet een nog groter evenement worden.
De lijst van deelnemers wordt met de dag langer. Al meer dan 350 steden wereldwijd hebben toegezegd mee te doen aan Earth Hour, waaronder Parijs, Londen, Moskou, Kopenhagen, Hong Kong en Mexico City. Ook bedrijven als Nokia, Coca Cola en Ikea hebben zich verbonden aan Earth Hour. En bij Buckingham Palace, de Eiffeltoren, het Sydney Opera House en tientallen andere bekende gebouwen gaat op 28 maart om 20.30 uur het licht uit.

Earth Hour is een actie van het internationale Wereld Natuur Fonds tegen klimaatverandering. Het ‘uur van de aarde’ werd in 2007 voor het eerst georganiseerd in Australië. Het initiatief werd zo enthousiast ontvangen dat Earth Hour vorig jaar wereldwijd werd gehouden. Ruim 50 miljoen mensen deden toen het licht uit en lieten zo hun stem horen voor maatregelen tegen de opwarming van de aarde.
Naar verwachting gaat Earth Hour 2009 dit record overtreffen. Op dit moment hebben al meer dan 350 steden over de hele wereld laten weten graag mee te willen doen aan Earth Hour. Ook veel opvallende gebouwen en monumenten zullen tijdens Earth Hour in duisternis zijn gehuld. Het Wereld Natuur Fonds roept ook in Nederland zo veel mogelijk mensen, steden en bedrijven op om zich aan te sluiten bij Earth Hour: doe het licht uit tegen klimaatverandering!

Wat jij kunt doen

Hoe meer mensen meedoen aan Earth Hour, hoe krachtiger het signaal richting regeringen om nu echt actie te ondernemen tegen klimaatverandering. Dus, kom in actie:
  • Doe je licht uit op zaterdag 28 maart van 20.30 tot 21.30 uur
  • Meld je aan als deelnemer aan Earth Hour
  • Vraag je vrienden, familie, buren en collega’s ook mee te doen aan Earth Hour
  • Organiseer je eigen Earth Hour evenement. Bijvoorbeeld een diner bij kaarslicht of een akoestisch concert in het donker
  • Deel je ideeën op YouTube, Facebook, Twitter

www.stedum.com

Geef een reactie