25 juni 2024

Eemsdelta verkoopt oude plaatsnaamborden

Leermens 2 december 2021. Alle plaatsnaamborden in de gemeente Eemsdelta worden vernieuwd. Zo ook die van Leermens, voorheen onderdeel van de gemeente Loppersum. Wethouder Pier Prins houdt het oude bord in de hand, terwijl de mannen van de onderhoudsdienst toe kunnen kijken. Foto: Jan Zeeman

Per 1 januari 2021 zijn de gemeenten Appingedam, Loppersum en Delfzijl samengevoegd tot de nieuwe gemeente Eemsdelta. De eerste maanden na deze herindeling stonden er nog oude plaatsnaamborden in de gemeente. De afgelopen tijd zijn deze vervangen voor nieuwe exemplaren. Een groot deel van de oude plaatsnaamborden en grensborden zijn niet meer actueel en gaan in de verkoop.

Mooi aandenken voor €25,00
Wethouder Pier Prins (Openbare Ruimte): “We hebben gezocht naar een zo duurzaam mogelijke vervanging. Een deel van de plaatsnaamborden konden we opnieuw gebruiken. Dat gaat vooral om borden uit voormalig gemeente Delfzijl. Dat scheelt een hoop geld en materiaal. Maar niet alle borden waren herbruikbaar. Vanuit de gemeenteraad was de wens om inwoners de gelegenheid te geven om een plaatsnaambord te kopen. Als aandenken. Het gaat in totaal om ongeveer 260 plaatsnaamborden. Ook zijn er een aantal grensborden te koop. Ieder bord kost €25,00. De meeropbrengst is voor de voedselbank Eemsdelta.”

Van Appingedam tot Zeerijp
Inwoners kunnen zich tot 21 december 2021 melden als ze een bord willen kopen. Kijk voor meer informatie en de spelregels op eemsdelta.nl/plaatsnaamborden.