25 juni 2024

Eemshavenweg op de schop

0

De klachten vanuit de gemeenten Eemsmond en Loppersum hebben al snel resultaat gehad. De Eemshavenweg gaat in september fiks op de schop. Eerst wordt de deklaag van het stuk Bedum-Stedum vervangen. Een week later is het weggedeelte Groningen-Bedum aan de beurt, gevolgd door het stuk Middelstum-Garsthuizen.

Eerst wordt het slechtste gedeelte van de Eemshavenweg aangepakt, het stuk Stedum-Middelstum. Hier zal het ZOAB (zeer open asfalt be­ton) worden vervangen door SMA (steen mastiek asfalt). Voor de weggebruiker betekent dat een weekje omrijden want die weg zal de hele week worden afgesloten. De daarop volgende week wordt de bovenste laag van het traject Groningen-Bedum gerecycled. Dat betekent dat de ZOAB deklaag ge­freesd wordt, waarna na toevoe­ging van nieuw steenslag en bitumen een nieuwe deklaag zal wor­den aangebracht. Het traject zal door deze werkzaamheden gedu­rende drie nachten van 20.00 tot 06.00 uur zijn afgesloten voor alle verkeer.

 

In de derde week vindt groot on­derhoud plaats aan het traject tussen Middelstum en Garsthuizen. Dat wordt op dezelfde manier ge­daan als op het stuk Groningen-Bedum.

rijkswaterstaat

Geef een reactie