16 juni 2024

Eemsmond: controle hondenbelasting

0

Iedere inwoner van de gemeente Eemsmond die een of meer honden houdt, moet hondenbelasting betalen. De belastingplicht begint op de dag dat u een (extra) hond aanschaft of dat u met een hond in Eemsmond komt wonen. Het aangeven moet binnen veertien dagen schriftelijk bij ons gebeuren. Als uw hond is overleden of als u uw hond aan iemand anders heeft gegeven, moet u dit binnen veertien dagen schriftelijk melden.

Bij de publieksbalie in het gemeentehuis kunt u formulieren krijgen voor het aan- en afmelden van een hond. Het formulier staat ook op deze site (publieksbalie).


Controle
Binnenkort controleren wij het hondenbezit in onze gemeente. De controleur gaat huis-aan-huis na of de aanwezige hond(en) bij de gemeente geregistreerd staan. Is dit niet het geval, dan kan de gemeente een boete geven of een extra hoge aanslag opleggen. Voorkom dit door zo snel mogelijk aangifte te doen. De controleur kan zich legitimeren.


Informatie
Wij geven u graag meer informatie over de hondenbelasting. U kunt bellen met (0595) 43 75 55 of kijken op de digitale publieksbalie: klik hier

Gemeente Eemsmond

Geef een reactie