13 juli 2024

Eemsmond neemt maatregelen tegen GPS-vrachtwagens

0

De gemeente Eemsmond neemt het komende jaar maatregelen tegen de verkeersdrukte die wordt veroorzaakt door navigatiesystemen in vrachtwagens. "We gaan op korte termijn wegen verbreden, bochten aanpassen en borden plaatsen die betere routes aangeven om zo de dorpen te ontlasten", zei wethouder Harrie Sienot van Eemsmond vrijdag.

De gemeente heeft vooral last van ‘GPS-vrachtwagens’ die door navigatiesystemen door de dorpskern worden geleid. Bovendien verhinderen grote landbouwvoertuigen een goede doorstroom van het verkeer. Daarom zullen ook passeerhavens worden aangelegd. "Om de verkeersproblemen verder tegen te gaan denken we er aan in de toekomst een rondweg aan te leggen", aldus de wethouder.

Aan de bel

De gemeente heeft eerder dit jaar aan de bel getrokken bij de bedrijven die de navigatiesystemen maken. "We hebben de routes die wij zelf in gedachten hebben aan hen doorgegeven", zegt Sienot. "Maar het duurt natuurlijk even voor die daadwerkelijk worden doorgevoerd." Daarom heeft de gemeente besloten zelf maatregelen te treffen tegen de verkeersoverlast.

Eemsmond stelt voor de aanpassingen een bedrag van 165.000 euro ter beschikking.

www.stedum.com

Geef een reactie