13 juli 2024

Een boost voor ambitieuze buurten

0
Kern met Pit realiseert al bijna 40 jaar duizenden bewonersinitiatieven Je ziet het steeds vaker: mensen die een droom hebben voor hun eigen buurt. Een gemeenschappelijke moestuin op een stuk braakliggend land, een kunstwerk om een bijzondere plek te markeren of een educatieve natuurroute voor de kleinsten uit de wijk. Door mee te doen aan Kern met Pit, krijgen deze mensen praktische handvatten om aan de slag te gaan en hun droom binnen een jaar tijd te realiseren.

Sinds de start van Kern met Pit zijn er ruim 3000 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij). Dat zorgt vaak voor een enorme boost: ineens is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of een bouwtekening kan maken.
Dromen krijgen vorm
Kern met Pit stimuleert zo de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en de begeleiding van vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk. Als dat is gelukt, ontvangen de deelnemers het predicaat Kern met Pit en 1000 euro, te besteden aan het project.
Inschrijving mogelijk tot eind oktober
Tot en met 31 oktober is inschrijving mogelijk via www.kernmetpit.nl. De verwachting is dat meer dan 200 initiatieven zich zullen inschrijven. De deelnemers zijn altijd verspreid over heel Nederland: van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt.

, Kern met Pit

Geef een reactie