21 juli 2024

Een dag vol leuke activiteiten bij Fietsfestival Eemsdelta

Fietsen is fijn! U bent lekker in beweging en u blijft langer gezond en zelfstandig. En u houdt contact met andere men- sen. Daarom organiseert Huis voor de Sport Groningen op 30 september het fietsfestival Eemsdelta in Delfzijl.
Het fietsfestival bestaat uit leuke en sportieve activiteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld een e-bike, duofiets, driewielfiets of racerun- ner uitproberen en fietsend een smoothie maken op een smoothie bike. Kortom: een gezellige en actieve dag! Komt u ook?
Activiteiten
Het programma van het fietsfestival bestaat uit diverse activiteiten. Zo vertelt een beweegcoach welke beweeg- mogelijkheden er zijn in de gemeente Eemsdelta. Tijdens het festival zijn ook verschillende fietsen beschikbaar, zodat u onder begeleiding een proefrit kunt maken. De organisatie Fietsmaatjes is bijvoorbeeld aanwezig met duofietsen,
er zijn leveranciers met driewielfietsen en Uniek Sporten Uitleen met een handbike en racerunner. Ook is de Fietsersbond aanwezig. Tijdens het fietsfestival beste- den we ook aandacht aan de Week tegen Eenzaamheid. Wie behoefte heeft aan
een goed gesprek is welkom bij de huis- kamergesprekken van Cadanz Welzijn. Het kan allemaal tijdens het fietsfestival!
Praktische informatie
Het fietsfestival wordt gehouden op vrijdag 30 september in de sporthal van de Brede School Noord, Waddenweg 4, in Delfzijl. Het festival duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Meedoen aan de activiteiten is gratis en aanmelden is niet nodig.
Meer weten?
Wilt u meer informatie over het fiets- festival? Neem dan contact op met de beweegcoach in de gemeente Eemsdel- ta, Kirsten Pheifer van Huis voor de Sport Groningen via e-mailadres: k.pheifer@hvdsg.nl of telefoonnummer: 06-83 13 48 75. Wilt u meer weten over andere beweeg-activiteiten in de ge- meente Eemsdelta? Kijk dan op eemsdeltabeweegt.nl.