16 juni 2024

Een nieuwe fietscrosbaan in Stedum.

0
De jeugd van Stedum is in het verleden zijn fietscrosbaan kwijtgeraakt.
Blijkbaar was er toch wel behoefte, want op eigen initiatief is men toen binnen Stedum zelf een fietscrosbaan gaan creëren met waterpartij om te kunnen slippen. Niet overal werd dat altijd gewaardeerd, wat er toe leidde, dat men een 4e baan creëerde op het plantsoen hoek Sien Jensemahörn en Borgweg. Binnen de kortste keren was het er erg druk en al gauw ontstond er, door het vele gebruik en veel water, een crosbaan met aanzienlijke modderpartijen. Dit leidde bij aanwonende, in belangrijke mate bij Jaap van der Werf, tot overlast. Modder op de zakelijke auto aan de weg en op de privé-auto op de oprit en schade aan een mooie heester.
Hij heeft de betrokkenen hiervoor op een vriendelijke manier aangesproken en men gaf aan, wie er zoal daarbij betrokken waren.
Jaap heeft vervolgens een aantal ouders hierover benaderd en vervolgens samen met de kinderen hierover gesproken.
Hierbij werd hem al snel duidelijk, dat hier een structureel probleem aan de orde was, n.l. men kon in Stadium nergens terecht om lekker te crossen. Jaap heeft hun beloofd actie te ondernemen richting burgermeester Roodenboog van de gemeente Loppersum, hetgeen de volgende dag is gebeurd.

De burgermeester was blij met het telefoontje en zegde mij een gesprek toe met betrokken wethouders, wat vrijdagmiddag 11 juli om 13.30 uur op het gemeentehuis heeft plaatsgevonden met de wethouders H.H. Smit en H.J. Stoel. Het gesprek leidde uiteindelijk tot de toezegging van een lap grond aan de rand van Stedum, waar een tijdelijke fietscrosbaan mocht worden gerealiseerd in afwachting van een definitieve invulling in de toekomst.

’s Middags om 5 uur is Jaap met 4 fietscrossers in de auto gestapt en heeft een aantal bedrijven bezocht en verzocht om te helpen bij de realisatie op zaterdag. Per slot van rekening, de kinderen hebben vakantie en willen graag spelen. Zaterdagavond om 18,00 uur lag er een prachtige door de jeugd zelf ontworpen baan. Het was ’s avonds een drukte van belang met daarbij vele ouders, die een kijkje kwamen nemen. Het resultaat van deze opstelling van het probleem heeft uitermate positief uitgepakt bij kinderen en betrokken ouders en de gemeenschap van Stedum in het algemeen. De betrokken jeugd, ouders en Jaap van der Werf bedanken de volgende bedrijven voor hun snelle en fantastische hulp.
 
Slager BV Loonbedrijf         Westeremden
Ausema Kraanverhuur         Sint Annen
Bouwbedrijf Hofman            Stedum
Friesland Foods                 Veenendaal
Kia Garage Weesepoel       Ten Boer
De vrijwilligers
 
Tevens danken wij de Gemeente Loppersum voor hun welwillende medewerking.

voor meer foto`s van de nieuwe crossbaan klik hier

www.stedum.com

Geef een reactie