22 juli 2024

Een ontdekkingstocht op het Hoogeland

0

Stichting Hoogeland op de Kaart heeft een nieuw boekje gemaakt boordevol arrangementen,  festivals, activiteiten en verrassende tips op het Hoogeland. Na het succes  van het boekje Beminnen in 2010, gaat de brochure verder onder de naam Verlangen.

Het boekje is tot stand gekomen in samenwerking met diverse ondernemers, kunstenaars en andere ethousiastelingen die actief zijn op het Hoogeland. Naast de vele evenementen en activiteiten die het  komende seizoen op het Hoogeland plaatsvinden, wordt ook de Top Vief in de schijnwerpers gezet. Top Vief Van mei t/m september kun je het Hoogeland  namelijk op een geheel eigen wijze leren kennen.Ieder eerste weekend van de maand kun je op ontdekkingstocht langs vijf verschillende toplocaties op het Hoogeland. Dit jaar staan vier dorpen en één stad klaar om je gastvrij te ontvangen: Eenrum, Onderdendam, Wirdum, Ezinge en tot slot Appingedam.
 
En telkens is er speciaal voor dit weekend een prachtig Ommetje om de Noord gemaakt, zodat wandelaars ook  hun hart kunnen ophalen! Kortom, volg je Verlangen en kom naar het Hoogeland om een stil avontuur te beleven.Vanaf 25 maart zullen de boekjes verspreid worden in provincie Groningen. Daarna volgen Friesland en  Drenthe. Totaal zullen er maar liefst 15.000 exemplaren van Verlangen worden verspreid worden. Stichting Hoogeland op de Kaart Hoogeland op de Kaart Stichting Hoogeland op de Kaart heeft tot doel het bevorderen van recreatie en toerisme op het Hoogeland in de meest brede zin des woords.

Bovendien wil de stichting bijdragen aan het bevorderen van de leefbaarheid op het Hoogeland door o.a. kansrijke  projectideeën op te sporen, innovaties te stimuleren en projecten te (laten) uitvoeren. De stichting wil dit doel bereiken door onder meer het opzetten en onderhouden van netwerken voor iedereen die op een of andere manier iets te maken heeft met recreatie en toerisme en de onderlinge samenwerking te stimuleren. De stichting wil ondersteuning bieden bij het opsporen en uitwerken van kansrijke ideeën, opstellen van projectplannen, het aanvragen van subsidies en het initiëren van projecten en activiteiten. De stichting is gericht op samenwerking met zoveel mogelijk partners, van VVV tot en met Marketing Groningen, van ondernemersvereniging tot en met gemeenten en provincie. Het project Hoogeland op de Kaart wordt mede mogelijk gemaakt door LEADER Hoogeland.

Stichting Hoogeland op de Kaart

Geef een reactie