22 juni 2024

‘Eenderde besparing op diesel haalbaar’

0

roodeschool/noordhorn – Het in Roodeschool gevestigde bedrijf Gasotronic Nederland test op dit moment bij twee vrachtauto’s een installatie uit, waarbij wordt gereden op een mengsel van diesel en LPG. Woordvoerder Cees Heim zegt over testgegevens te beschikken die wijzen op een besparing van 30 procent op het dieselgebruik.

De trucks waarop de installatie wordt uitgetest, zijn van transporteurs in Laren en Holten. Heim verwacht dat over anderhalf tot twee maanden gedocumenteerd kan worden aangetoond dat een besparing op diesel mogelijk is van 30 procent. Na de test wordt de verkoop ter hand genomen door negentien Daf?truckdealers door het hele land. Gasotronic wil nog dit jaar honderd vrachtauto’s uitrusten met de nieuwe installatie. Het systeem vergt een investering van 3500 tot 4000 euro.

Volgens Heim is de installatie die nu wordt uitgetest, technisch aangepast ten opzichte van een eerder systeem dat dit voorjaar werd beproefd door transportbedrijf Top uit Noordhorn. Top kwam uit op een besparing op diesel van 8 procent. Omdat dit onvoldoende is om de investering lonend te maken, waren technische aanpassingen noodzakelijk.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie