17 juni 2024

Eerste opdracht voor Ecodock Eemshaven

0

Ecodock, de eerste milieuvriendelijke sloopwerf voor schepen, die in Eemshaven moet komen, heeft de eerste opdracht binnen gesleept. Het bedrijf gaat meewerken aan de sloop van de olietanker Sandrine, die al sinds 2001 aan de ketting ligt in Amsterdam. De realisatie van de sloopwerf in Eemshaven lijkt hiermee en stap dichterbij.

Ecodock heeft samen met Amsterdam Ship Repair de opdracht voor de ontmanteling van de tanker binnengehaald. De Sandrien verwierf in 2001 landelijke bekendheid, toen het in Amsterdam aan de ketting werd gelegd. Het schip was onderweg naar India om daar gesloopt te worden. Het ministerie van VROM weigerde echter toestemming te verlenen om het schip naar India te laten gaan.


De sloop van de olietanker Sandrien belooft een mooie casestudy te worden voor Ecodock. De werf Amsterdam Ship Repair zal de werkzaamheden uitvoeren. Ecodock kijkt echter nadrukkelijk over de schouder mee. ,,We hebben gezamenlijk de opdracht tot sloop verworvenÕÕ, vertelt Monique Arends van Ecodock. ,,We zijn echter geen hoofdaannemer. Voor ons is de sloop mede bedoeld om te kijken welke opleidingsvorm we in de toekomst willen gaan aanbieden.ÕÕ Ecodock wil een wereldwijde standaard voor het op milieuvriendelijke wijze ontmantelen van oude tankers ontwikkeling. Hier hoort ook een onderwijstraject bij.


Ecodock hoopt in 2006 een operationele werf in de Eemshaven te hebben.

www.gic.nl

Geef een reactie