28 januari 2023

Eindelijk sloop molenromp Slochteren

Slochteren – De gemeente Slochteren wil zo snel mogelijk het restant van de vervallen korenmolen aan de Korenmolenweg in het dorp Slochteren slopen

Deze weg – de verbindingsweg van de provincialeweg N387 en de Hoofdweg – wordt gezien als een belangrijke toegangsweg naar het dorp. En daar past de oude molenromp niet, zo vinden B en W van Slochteren. Sinds vorig jaar april mag de gemeente zich eigenaar noemen van dit terrein, dat in haar ogen ‘een steeds meer haveloze uitstraling naar de omgeving heeft gekregen’. Sloop is daarom een vereiste.


Aanvankelijk wilde de vorige eigenaar, de familie Vrieling, de onderbouw van de korenmolen verbouwen tot een woonhuis. Zij kreeg hiervoor geen toestemming, omdat dit in strijd is met het bestemmingsplan. De gemeente heeft Vrieling een perceel grond aangeboden in Siddeburen in ruil voor de grond – en dus ook de molen – aan de Korenmolenweg.


Visitekaartje


De entree van het dorp moet weer een visitekaartje worden voor Slochteren, zo meent het college. Daarbij roept de gemeente de hulp in van Vereniging Dorpsbelangen Slochteren. ”Ik hoop dat Dorpsbelangen contact met ons opneemt als ze hoort van onze plannen”, zegt wethouder FrŽ Bos. Een exacte invulling van het terrein heeft hij niet, wel idee‘n. Bos: ”Je kunt er een klein bedrijfje stichten, maar ook iets parkachtigs. Misschien een plantsoen met een kunstuiting. Het entree van het dorp moet in ieder geval verfraaid worden.”


”We willen dat in samenspraak met de bevolking doen. Na de sloop zullen we eerst het terrein egaliseren”, zegt Bos. En zo zal de rotte appel, de molenromp, na zeker een kwart eeuw verdwijnen. ”Het is zo toch een raar entree voor het dorp. Je treft als toerist een oude molenromp aan en dat is niet goed.”

www.dvhn.nl

Geef een antwoord