24 juli 2024

Eindelijk zwemmen in zout water Loppersum

0

Het leek wel of het K.P. Zijlbad in Loppersum, het enige zoutwaterzwembad van Nederland, dit jaar niet open zou gaan. Terwijl er in andere openluchtbaden al weken gezwommen kan worden, bleef de poort in Loppersum gesloten.

Maar op Hemelvaartsdag ging het dan toch gebeuren: donderdagmiddag om twee uur mochten de eerste zwemmers het water in. En dat kostte helemaal niets; de eerste dag mocht iedereen gratis zwemmen. Badmeester Fred Schaap kon ruim driehonderd waterratten verwelkomen.

Het seizoen begon later dan andere jaren vanwege de lage watertemperatuur. De zon liet het de afgelopen weken afweten. Daardoor kon het water dat vanuit een diepte van 112 meter omhoog gepompt wordt, niet opwarmen tot een aanvaardbare temperatuur. Maandag bedroeg de temperatuur slechts 13 graden, gisteren was de watertemperatuur al opgelopen tot 18 graden. ”Zodra de zon begint te schijnen, gaat het snel”, aldus de badmeester.

Vrijdag beginnen om 17.15 uur de lessen voor de schooljeugd van de gemeente Loppersum voor het zwem-ABC. Schaap heeft ruim 25 aanmeldingen binnen.

© Archief www.stedum.com

www.dvhn.nl

Geef een reactie