17 juni 2024

Eldert Ameling is de Stedumer van 2012

0

Op het Nieuwjaarsconcert van Jehova Nissi en Dorpsbelangen is bekend gemaakt dat Eldert Ameling de Stedumer van het jaar is. Hij volgt Siep Smit op, die deze eretitel een jaar heeft mogen voeren. Het Nieuwjaarsconcert was druk bezocht, bijna 100 bezoekers kwamen op de muziek en deze verkiezing af.
Eldert reageerde zeer verrast, hij gaf zichzelf een kans van 0%, maar sprak niettemin goed voorbereid enkele woorden. Via zijn interviews voor de Stedumer was hij veel lieve, aardige en interessante mensen tegengekomen. Dat is een van de dingen die hij doet, maar hij is ook bekend van de hengelclub, van het klokkenluiden bij begrafenissen (al 35 jaar) en van het opwinden van de torenklok. De genomineerden waren door de Stedumers zelf aangebracht, waarna er in de maand december gestemd kon worden op Sander de Leeuw, Lies Oldenhof, Helma Mulder, Siep Smit, Eldert Ameling, Harm Pestoor, Martin Ypey, Martin Zijlema en Anjo Hofman.
Vervolgens kon per IP adres, in de maand december, via de website een stem worden uitgebracht. In totaal is er 200 keer gestemd en hoewel Eldert dacht dat zijn stemmers geen computer hadden, bleek dat hij blijkbaar ook door anderen wordt gewaardeerd, want hij had de meeste stemmen. Hij was dan ook wel een beetje overdonderd door deze uitverkiezing.
Jehova Nissi speelde een gevarieerd repertoire, dat zeer goed werd ontvangen. Het ging van klassiek naar populair, o.a. een Mary Poppins medley. Aan het eind van het concert werd ook het publiek gedirigeerd, bij het in de juiste maat klappen van de Radetzky mars. Daarna werd de avond voortgezet in het Trefpunt en bleef het na een gezamenlijke toost nog lang warm en gezellig.
 
 
 
 

www.stedum.com,

Geef een reactie