24 mei 2024

Ervaringen van een bootcampster

0

Het valt mee, de angst om door het Stemer bos heen “geschreeuwd” te worden was overbodig. Jur Raatjes is een topcoach, je wordt goed in de gaten gehouden en met humor opgezweept. In Stedum kun je prima buiten je buikspieren trainen, op de tribune van het sportgebouw droogzwemmen op een bankje, en natuurlijk ben je ook heel zichtbaar voor iedereen, waardoor je nog beter je best doet.

Alle spieren komen aan bod, en met als achtergrond het Stemer bos en de frisse buitenlucht is het bewegen heel aantrekkelijk. Gelukkig niet alleen hardlopen, maar ook op speelse wijze oefeningen doen. Het dorp is duidelijk van Jur, een oefentouw ligt rustig op de weg (wel aan de kant), als je het warm hebt gooi je jas ergens neer (niet vergeten waar), of brengt hem even thuis en opdrukken kan ook op asfalt.
De bankjes van Mathieu zijn ideaal om been- en buikspieren te trainen. Iedere zaterdagmorgen om 9 uur aan de Bedumerweg kun je Stedum op geheel andere wijze ontdekken. Tot nu toe zijn de dames in de meerderheid of gelijk om, en ieder kan op zijn niveau meedoen. Handschoenen en een oud handdoekje meenemen. En witte sportschoenen blijven aardig wit. Een aanrader!

Lies Oldenhof

Geef een reactie