13 juli 2024

Essent twijfelt aan bouw windmolens Eemshaven

0

Energieleverancier Essent zet vraagtekens bij de bouw van 52 windmolens in de Eemshaven en de Emmapolder. Aanleiding is de weigering van het ministerie van landbouw, natuur en voedselkwaliteit geen vergunning te verlenen voor de 17 molens in de Emmapolder. In de Eemshaven zijn plannen voor 68 windmolens met een ashoogte van 100 meter. Essent neemt er 35 voor haar rekening. Verder wil zij in de Emmapolder 17 molens bouwen

Het ministerie heeft toestemming gegeven voor de bouw van de molens in de Eemshaven. Het besloot onlangs geen vergunning te verlenen voor de molens in de Emmapolder. Het ministerie is bang dat de molens voor horizonvervuiling zorgen.

Essent zet daarom vraagtekens bij de bouw van de molens in de Eemshaven. Het energiebedrijf ziet de molens in de Eemshaven en de Emmapolder als één project. "Hierbij gingen wij onder meer uit van een bepaalde productie en omzet. Als je dan opeens eenderde van je capaciteit verliest, moet je je nog eens goed achter de oren krabben", aldus woordvoerder Jeroen Bouwers.

De gemeente Eemsmond en de provincie Groningen maken bezwaar tegen de beslissing van het ministerie.

www.dvhn.nl

Geef een reactie