22 april 2024

Essent zet 80 zenders extra op de kabel

0

groningen – Kabel-abonnees van Essent Kabelcom kunnen eind dit jaar tachtig televisiezenders extra ontvangen. De noordelijke kabelexploitant presenteert medio oktober de definitieve plannen voor haar nieuwe product TV Home Digitaal.

Onder meer alle regionale zenders in ons land komen in het pakket. Abonnees kunnen het extra aanbod alleen zien via een decoder die ze bij tv-zaken kunnen aanschaffen. Het extra zenderpakket gaat naar verwachting ruim acht euro per maand kosten. TV Home Digitaal staat volgens Essent los van het huidige zenderaanbod. De prijs van het huidige aanbod blijft volgens woordvoerder Harry Weites onveranderd.

Essent is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van TV Home Digitaal. Er zijn vergevorderde onderhandelingen met diverse programma-aanbieders gaande over de invulling van de betaalkanalen. Onder meer de Holland Media Groep (HMG), eigenaar van RTL4, RTL5 en Yorin, gaat meewerken aan het nieuwe zenderpakket.

TV Home Digitaal bevat volgens Weites behalve alle regionale zenders veel themakanalen, filmkanalen, doelgroepenzenders en buitenlandse zenders voor onder meer Spanjaarden, Turken en Italianen.

Essent speelt met het nieuwe aanbod in op wetgeving die omroepbedrijven verplicht om per 2008 alle zenders ook digitaal aan te bieden. Voordeel is dat de beeld- en geluidskwaliteit enorm toeneemt.

© Archief www.stedum.com

www.dvhn.nl

Geef een reactie