22 april 2024

Extra beton Gele Klap nieuwste blunder in Bedum

0

Bedum – Opnieuw tegenslag bij de renovatie van de Gele Klap in Bedum. Terwijl de brug eerder een verkeerd kleurtje opgespoten kreeg, moet er nu ineens meer beton in de landhoofden worden gestort dan was voorzien. Watersporters moeten daardoor nog langer wachten voor de vaarroute door het Boterdiep weer open gaat. Eerder werden tot drie maal toe verkeerde rioleringsbuizen gelegd en tekende een aannemer een bocht te klein uit.

Het beton moet vier weken drogen. Omdat de bouwvakvakantie ertussen zit, zal het september worden voor de brug weer open en dicht kan en bootjes via Bedum naar het Noord-Groninger marengebied kunnen varen. Wegverkeer kan vanaf aanstaande vrijdag al wel weer over de brug, zoals afgesproken.


Volgens aannemer Rusthoven uit Groningen was de vertraging niet te voorzien. ”De landhoofden die in de grond zaten waren heel anders dan op de tekeningen”, zegt bedrijfsleider Jelte Hoving. Of de aannemer nu een boete moet betalen omdat ze de gemaakte afspraken niet nakomt is nog de vraag. ”Het hangt natuurlijk wel van de omstandigheden af. We zijn in onderhandeling met de gemeente.”


Tegemoet


De gemeente komt gedupeerde bootbezitters wel tegemoet. Eerder al werd de Klap omhoog getakeld om een woonboot door te laten. Morgen om 10.00 uur gaat de brug weer even de lucht in om watersporters door te laten. Een woordvoerder van de gemeente betreurt het dat Groningen er deze zomer als watersportgebied zo slecht van af komt. Ook het sluisje bij ten Boer en die bij Schaphalsterzijl werken namelijk niet.


 

www.dvhn.nl

Geef een reactie