22 juni 2024

Extra controles op bromfietshelmen

0

Binnenkort extra controles op bromfietshelmen
ZET ÔM OP É OOK ALS JE ACHTEROP ZIT!

In mei en juni houdt de politie in de hele provincie extra veel bromfietscontroles. Ook in deze gemeente. Kom jij in zoÕn controle terecht, dan wordt niet alleen je helm gecontroleerd. De politie maakt ook van de gelegenheid gebruik om je brommer zelf aan een inspectie te onderwerpen. Ook je certificaat en je verzekering worden gecheckt.

Boetes betalen? Balen!
Dus wil je deze zomer vrolijk met je vrienden blijven bellen of een zonnige vakantie vieren, zorg er dan voor dat je brommerzaakjes in orde zijn. Een goede helm, een certificaat, verzekering en een brommer die OK is, om maar wat te noemen. Daarmee kun je een hoop ellende voorkomen en flink wat geld besparen.


Voorkom ernstig letsel
De politie besteedt in deze periode veel aandacht aan je helm. Veel mensen hebben hem niet op, bijvoorbeeld als ze met iemand meerijden. Maar een helm is nodig. Ook achterop en ook bij korte ritjes. Daarnaast moet een helm ook goed passen en vast kunnen. En de helm moet in goede staat zijn. Na een valpartij is het beter de helm te vervangen, ook al lijkt die niet beschadigd. De schokdemping neemt namelijk wel af. Natuurlijk, een helm voorkomt niet dat je een ongeluk krijgt. Maar hij zorgt er wel voor dat de afloop minder ernstig is. Zet Õm dus op.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie