20 juli 2024

Extra treinen en bussen tijdens spits

0

Vanaf de tweede helft van de volgende week worden langere treinen ingezet op de trajecten Delfzijl-Groningen en Nieuweschans-Groningen. Het gaat om de treinen die rond 8.00 uur aankomen op het station van Groningen. Deze extra inzet is mogelijk omdat de laatste nieuwe treinen geleverd zijn.

Al met ingang van maandag 17 september worden er extra bussen ingezet tussen Bedum-Groningen en Hoogezand-Groningen. Vervoersbedrijf Arriva raadt reizigers aan gebruik te maken van de bussen danwel een trein eerder of later te nemen.

In de ochtendspits blijken de meeste reizigers rond 8.00 uur in Groningen te willen zijn. Arriva verwacht deze toestroom niet alleen met treinen aan te kunnen. Een van de redenen is dat de nieuwe treinen vaker dan verwacht getroffen worden door een storing.

De mogelijkheden om extra treinen te huren van de Nederlandse Spoorwegen zijn beperkt. Dat geldt ook voor het huren van treinen uit het buitenland. De toelatingseisen maken dat onmogelijk. Arriva heeft extra treinen besteld maar de levertijd is twee jaar, aldus het bedrijf. 

Dagblad van het noorden

Geef een reactie